Het vaststellen van de jaarstukken van vorig jaar gebeurde maandagavond. (Foto: Marc Wonnink)

Zorgen over personeelsgebrek binnen gemeente Leiderdorp

De gemeente Leiderdorp blijft zich zorgen maken over het personeelstekort bij de gemeente. Dat werd duidelijk tijdens de behandeling van de jaarstukken 2023.

Arie Janssen van de ChristenUnie-SGP vroeg wethouder Daan Binnendijk over ontwikkelingen op dit gebied. “De zorgen over de onderbezetting zijn iets afgenomen. We hebben wat vitale posities kunnen invullen. Maar de algemene zorgen over personeel en organisatie blijven nog steeds aanwezig”, vertelt de wethouder. Binnendijk zegt dat het personeelstekort meer zorgen baard dan de financiën. “Toch ziet het er zonniger uit dan een jaar geleden. Maar het blijft een zorg om goed personeel te houden en te werven.” Dat komt volgens Binnendijk door concurrentie met omliggende gemeenten.

Andere partijen zijn overwegend positief over de jaarstukken en de bijbehorende accountantsverklaring. VVD-raadslid Niels Verwers: “Dit zijn positieve ontwikkelingen. Dat geeft vertrouwen in de administratieve organisatie. Laten we deze weg volgen.” Namens de PvdA-GroenLinks fractie voegt Roeland Schmidt toe: “Het college is goed in control, dat is maar goed ook. Het perspectief blijft uitdagend.”

Binnendijk nam de complimenten in ontvangst en gaf aan aanbevelingen vanuit de gemeenteraad over te nemen. Zoals uitleg waarom Leiderdorp drie miljoen euro overheeft. De wethouder kon na afloop al vertellen dat het mede komt door de opvang van Oekraïners. Het Rijk compenseert gemeenten hiervoor vorstelijk. Ook zijn enkele projecten niet uitgevoerd, waardoor geld is overgebleven.

Economie Leiderdorp Politiek


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×