Waarnemend burgemeester Peter van der Velden in actie tijdens een raadsvergadering. (Foto: Archief)

Peter van der Velden wordt waarnemend burgemeester in Dordrecht

Nadat zijn taak er in Leiden op zit gaat de huidige waarnemend burgemeester van Leiden, Peter van der Velden, nog niet met pensioen. Hij wordt op 23 september 2024 waarnemend burgemeester in Dordrecht. De huidige burgemeester, Wouter Kolff, volgt per 1 september Commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit op.

Voor de zeventig jarige Van der Velden is Dordrecht geen onbekende werkplek. Ook in 2017, tot de komst van burgemeester Kolff, was hij waarnemend burgemeester in deze gemeente.

De stad speelt, volstrekt toevallig, een nog grotere rol bij de Leidse ‘wisseling van de burgemeesterswacht’. Van der Velden wordt namelijk opgevolgd door Peter Heijkoop. De voorgedragen burgemeester is op dit moment wethouder in de Dordrecht.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×