Het idee van groep 7b van Het Avontuur won 1500 euro om hun plan uit te voeren. (Foto: gemeente Zoeterwoude)

Kindergemeenteraad in Zoeterwoude: jonge talenten aan zet

Twaalf leerlingen van de Bernardusschool en basisschool Het Avontuur vormden vorige week de kindergemeenteraad van Zoeterwoude. Zij presenteerden, aan burgemeester Fred van Trigt, drie ideeën om hun gemeente te verbeteren.

De kinderen pitchten drie plannen: extra speeltoestellen voor Zwembad Haasbroek, natuurlessen op school en extra spelmaterialen voor bewoners van Swetterhage.

Het idee voor het zwembad kwam van groep 7b van Het Avontuur. Hun idee kreeg de meeste stemmen. De gemeente trekt 1.500 euro uit om hun plan uit te voeren. “Deze kindergemeenteraad laat zien hoe belangrijk het is om kinderen te betrekken bij de gemeenschap. Gefeliciteerd aan alle deelnemers en vooral aan de winnaars van Het Avontuur”, zegt een trotse burgemeester na afloop.

Maatschappij Politiek Zoeterwoude


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×