Claire van Megen. (Foto: PR)

Claire van Megen aan de slag voor Studenten voor Leiden

Claire van Megen is voorgedragen als duo-raadslid in de commissie Onderwijs en Samenleving, voor politieke partij Studenten voor Leiden. Zij volgt Sophia Boomsma op, die aan de slag gaat als praeses van de studentenroeivereniging Njord.

De tweeëntwintig jarige Van Megen heeft al bestuurlijke ervaring. Ze was bestuurslid van studentenvereniging Augustinus. Ook heeft ze de  academische Pabo succesvol afgerond en werkte op Brede School Merenwijk, waar ze zich als leerkracht heeft ingezet voor de ontwikkeling van het onderwijs en begeleiding van de leerlingen. Van Megen is een van de oprichters van de stichting PraatErover!, een stichting die zich richt op het bevorderen van mentale gezondheid en het verwijderen van drempels rondom psychische problemen

De fractie van Studenten voor Leiden gelooft dat Claires achtergrond en betrokkenheid bij maatschappelijke thema’s haar een waardevolle aanwinst maken voor de fractie. Haar frisse perspectief en vastberadenheid om de levenskwaliteit van de Leidse gemeenschap te verbeteren, sluiten naadloos aan bij de kernwaarden en doelen van Studenten voor Leiden. “We zijn enorm trots om Claire van Megen voor te dragen als ons nieuwe duo-raadslid. Haar inzet voor mentaal welzijn en haar ervaring in het onderwijs en de studentengemeenschap maken haar de perfecte kandidaat om de stem van jongeren en studenten in Leiden te vertegenwoordigen,” aldus de fractievoorzitter Mitchell Wiegand Bruss van Studenten voor Leiden.

“De grote uitdaging die ik op dit moment zie, speelt zich af bij het MBO. Als DUO-raadslid wil ik me inzetten voor de problemen waar MBO-studenten mee te maken hebben. Denk hierbij aan vroegtijdige schoolverlaters, mentaal welzijn en de ongelijke waardering voor verschillende onderwijsinstellingen. Tegelijkertijd blijf ik alert op andere uitdagingen in de stad. Als je dit leest en zelf een uitdaging ervaart, laat het me dan weten. Ik ga graag met je in gesprek.” Aldus Claire van Megen.

Leiden Politiek


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×