Zebra's bij De Leeuwerik en Prins Willem-Alexanderschool aangepast

De gemeente Leiderdorp gaat op korte termijn de verkeerssituatie bij de Daltonschool De Leeuwerik en Prins Willem-Alexanderschool veranderen. Aanleiding is een petitie die de ouders van de leerlingen in februari aan wethouder Van Gaal hebben aangeboden.

De gemeente laat weten: ‘Aan hun oproep voor meer verkeersveiligheid geven wij graag gehoor. Ook wij vinden dat de situatie bij de scholen snel veiliger moet worden. Dat doen we door een nieuw zebrapad aan te leggen.’

Van twee naar één
Het zebrapad ter hoogte van de Van der Marckstraat en het zebrapad ter hoogte van de Leeuwerikstraat worden opgeheven, staat in de plannen. Hiervoor wordt bij het middeneiland aan de Vronkenlaan een nieuw zebrapad aangelegd. Dit nieuwe zebrapad wordt bereikbaar gemaakt door in de bestaande groenvakken een voetpad aan te leggen. Het groen dat weggehaald wordt, komt terug op de hoek Van der Marckstraat/Vronkenlaan. Op de stoep worden gekleurde voetstapjes aangebracht.

Bewonersavond
Om het ontwerp te laten zien en toe te lichten is een informatie op donderdag 11 juli. Die wordt gehouden in het theater van de Leeuwerikschool. Er is geen plenaire presentatie. De bijeenkomst is tussen 19.00 en 21.00 uur. Wethouder Gebke van Gaal is ook aanwezig.

Leiderdorp Politiek


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×