OV-ambassadeurs zitten klaar om iedere vraag te beantwoorden. (Video: Brigit Disseldorp)

OV-Inloopspreekuur voor vragen over het openbaar vervoer

Uit onderzoek van Arriva blijkt dat zestig procent van de senioren in Zuid-Holland niet met de bus reist. Om hier verandering in te brengen is het OV-inloopspreekuur in het leven geroepen. Voor een ieder die vragen heeft over het openbaar vervoer, zitten OV-ambassadeurs klaar om te helpen.

In samenwerking met Arriva en Incluzio verzorgen de OV-ambassadeurs maandelijks op twee verschillende locaties een OV-inloopspreekuur. Tijdens dit spreekuur zullen OV-ambassadeurs advies en tips geven aan 55-plussers over het reizen met de trein en bus. Zo helpen zij senioren langer zelfstandig te reizen en kan men zelf ervaren dat reizen met het openbaar vervoer niet moeilijk is. Elke tweede dinsdagmiddag en vierde donderdagmiddag van de maand zijn de OV-ambassadeurs te vinden in Huis van de Buurt Stevenshof of Op Eigen Wieken in de Merenwijk.

Incluzio heeft nauw contact met de buurtbewoners en hen viel het op dat veel mensen het vaak spannend vinden om gebruik te maken van het openbaar vervoer. “We merken dat mensen niet naar dingen gaan buiten de wijk omdat ze dan met het openbaar vervoer moeten en dat dan spannend vinden”, vertelt Jelmer Rozendal van Incluzio.

Ook buiten de tijden van het inloopspreekuur kunnen mensen met vragen terecht bij de OV-ambassadeurs. Zo worden regelmatig proefreisjes aangeboden waarbij mensen die niks van het openbaar vervoer weten, een ochtendje mee kunnen om uitleg te krijgen bij verschillende stations.

Leiden Maatschappij


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×