Levend Leiderdorp moet gezonde leefstijl toegankelijk maken voor iedereen

In april lanceerde gemeente Leiderdorp het leefstijlakkoord ‘Levend Leiderdorp’. Met dit akkoord wil de gemeente een gezonde leefstijl en leefomgeving makkelijk en toegankelijk maken voor alle inwoners. Zes thema’s staan hierbij centraal: gezonde voeding, beweging & sport, mentale gezondheid, armoedebestrijding, zingeving & sociale contacten en het creëren van een gezonde leefomgeving.

‘Gelukkig zien steeds meer inwoners het belang in van een gezonde leefstijl’, zegt wethouder Herman Romeijn. ‘Maar het wordt ons niet altijd makkelijk gemaakt om ook daadwerkelijk gezonder te leven. Er bestaat zoveel informatie en de ‘ongezonde keus’ ligt overal voor het grijpen. Daar willen we een gezond tegengeluid aan geven, zodat het Leiderdorpers makkelijker wordt gemaakt om een gezonde(re) keuze te maken.’

Samen met lokale organisaties
Wethouder Daan Binnendijk benadrukt dat Levend Leiderdorp alleen kan slagen als we dit samen doen met lokale organisaties. ‘Ontzettend veel organisaties zetten zich al in voor gezondere inwoners. Daar zijn we blij mee. Deze beweging op gang brengen en blijvend verandering teweeg brengen lukt namelijk alleen in samenwerking met lokale organisaties. Wij kunnen prima een aantal initiatieven organiseren, maar daar bereiken we op langere termijn niks mee. Wij willen juist met en bij lokale organisaties blijvend dingen veranderen. Daarom zijn we blij met de organisaties die al zijn aangehaakt bij Levend Leiderdorp.’

Aanjager Jorrit Smit: ‘Iedereen die wil, kan een bijdrage leveren aan gezondere inwoners. Bedrijven, scholen, kinderopvangorganisaties, sportorganisaties, welzijnsorganisaties, horeca, buurthuizen, supermarkten. Als iedereen een stapje zet, dan leidt dat tot grote impact en uiteindelijk tot gezondere inwoners. Daar doen we het uiteindelijk voor. Ik daag daarom iedere organisatie uit om na te denken over welk stapje zij kunnen zetten.’

Organisaties die willen meedoen met het akkoord, of die willen onderzoeken of het wat voor hen is, kunnen contact met Jorrit Smit opnemen via jorrit@nmcbright.nl.

Leiderdorp Nieuws


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×