Bij het strandje aan het Joppe werd een protestrave gehouden. (Foto's: Chris de Waard)

Werfpop zet alles op alles om voortbestaan te waarborgen

De crowdfunding voor Werfpop heeft de afgelopen weken ruim 13.000 euro opgebracht. Om middernacht sloot de actie ‘Maak van Werfpop geen Sterfpop!’

“Ja, wat gaaf hè”, zegt duo-voorzitter Noëlle ter Woerds van het festival dat eigenlijk dit weekend plaats had moeten vinden in de Leidse Hout. Half maart maakte de organisatie echter bekend dat er deze zomer geen 42e editie komt van het (bijna) gratis festival. “We wilden in ieder geval de 10.000 euro halen en dat is gelukt”, zegt Ter Woerds. “Ons volgende doel was 35.000 euro en daarna zouden we voor de 75.000 euro gaan. Daar hebben we concrete onderdelen van het festival aan gekoppeld, respectievelijk geluid, podium en programma, zodat mensen een idee hebben wat verschillende onderdelen om het festival te kunnen organiseren kosten.”

Hoewel Ter Woerds verguld is dat zoveel mensen een donatie hebben gedaan, 353 deden iets in de pot, is de opbrengst nog niet voldoende om de toekomst van Werfpop veilig te stellen. “We kijken of het lukt om iets organiseren in het najaar. Daarnaast proberen we ook nog door andere partijen gesponsord te worden. We zetten alles op alles om volgend jaar Werfpop te organiseren. Dus de aankomende weken zijn we weer flink aan de slag om dat waar te gaan maken.”

Door de corona-periode en gestegen prijzen heeft de stichting, ondanks de invoering van een bescheiden entreeprijs van 7,50 euro, flink ingeteerd op de reserves. Als vrijwilligersorganisatie durft het bestuur het niet meer aan om de enorme verplichtingen aan te gaan die nodig zijn voor het organiseren van Werfpop. De gemeente Leiden schiet ook te hulp. In elk geval met een garantiefonds voor evenementen waar de raadsleden na de zomer over gaan praten.

Protestrave
Vorig weekend werd er in de Qbus aan de Middelstegracht ook een benefietavond georganiseerd waarvan de opbrengst naar Werfpop ging. En bij het strandje aan Het Joppe, achterin de Merenwijk, begon zaterdagavond 29 juni rond middernacht een heuse ‘protestrave’ met de naam ‘Waar is Werfpoep‘. Via sociale media werden jongeren opgeroepen om een nachtje door te halen en ook hier was de opbrengst voor het noodlijdende festival. Naast de punkband Hard voor Weinig, klonken daar de beats van verschillende dj’s door de nacht.

 

 

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×