Na de Keti Koti-herdenking van 30 juni was het afgelopen zaterdag tijd voor het vieren van de afschaffing van de slavernij. (Foto's: Chris de Waard)

Leiden viert Keti Koti tussen de hoosbuien

Standjes met allerlei hapjes en drankjes, maar ook met kleurrijke kleding en kunst, vulden zaterdagmiddag het buitenterrein van Wereldmuseum Leiden. Songs of Freedom organiseerde er op feestelijke wijze het verbreken van de ketenen, oftewel: Keti Koti. Een week eerder werden de slachtoffers van ons slavernijverleden al herdacht.

Het Keti Koti Festival begon bij de ingang van de museumtuin waar ‘Boven de Sterren’ het publiek naar het evenement lokte. De traditionele Surinaamse koperblazers verwelkomden burgemeester Peter van der Velden die op de trompet een vrolijk deuntje meeblies.

Na een, letterlijk, stormachtige opening door Songs of Freedom-voorzitter Jacintha Groen en de burgemeester was het tijd voor een serie optredens die begon met de ‘Toney Family Band’. In deze muzikale familie doen inderdaad alle generaties mee.

Tussen de enorme hoosbuien door genoot het publiek verder van optredens van onder meer ‘Motha Earth’, zangeres Clementina en het Leids black gospel projectkoor met Nancy Zeefuik.

 

 

Cultuur Leiden Maatschappij Keti Koti


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×