Foto: Facebook Gemeente Wassenaar

Gemeente roept op om eendjes niet te voeren

De gemeente Wassenaar roept haar inwoners op om de eendjes niet te voeren. In deze tijd van het jaar is het niet nodig om vogels en andere dieren bij te voeren, want er is voldoende voedsel beschikbaar in de natuur. Het voeren van brood en ander voedsel aan eenden, meeuwen en ganzen in de openbare ruimte is slecht voor zowel de dieren als de waterkwaliteit. Het bijvoeren lokt ook ongewenste dieren aan, zoals ratten en muizen.

Een aantal inwoners maakte onlangs al melding van ratten in hun tuin. Om overlast tegen te gaan overweegt de gemeente Wassenaar onder andere om verbodsborden voor voeren op bepaalde openbare plaatsen neer te zetten.

Wassenaar


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×