De klas van meester Jaap was de grote winnaar van Project Bloemenzee. (Foto's: Peter de Groot)

Finaleproject Bloemenzee: de klas van meester Jaap is de grote winnaar

Ook dit jaar streden de leerlingen van groep 5 in Zoeterwoude weer tegen elkaar om de mooiste ‘bloemenzee’. In april ontvingen de kinderen van Het Avontuur en de Bernardusschool plantenstekjes die ze in de afgelopen maanden zo goed mogelijk moesten verzorgen. Vrijdag mochten de leerlingen met de beste resultaten langskomen op het gemeentehuis waar een jury prijzen uitreikte.

Tijdens de finale bleek de klas van meester Jaap (Het Avontuur) de grote winnaar. Leerlingen uit zijn groep 5 gingen er met alle prijzen vandoor. Ook werden zij beloond met de klassenprijs.

Regen
De juryleden van de vijftiende editie van project Bloemenzee brachten donderdag een bezoek aan beide basisscholen. Ze nomineerden de vier mooiste plantenbakken per klas. De kinderen die de plantjes verzorgden, mochten vrijdag naar het gemeentehuis komen. “Het was dit jaar extra moeilijk, door de vele regen en het spaarzame mooie weer. Dat zijn geen goede omstandigheden om je plantjes op te kweken”, legt initiatiefnemer Peter de Groot uit.

Het viel de jury dan ook op dat de plantjes dit jaar iets minder groot waren dan tijdens voorgaande edities. “Bij bijna iedereen had de Lobelia er het minste last van gehad, maar de Verbena en de Calibrachoa waren duidelijk achter gebleven door de weersomstandigheden”, zegt De Groot.

Avontuur
De genomineerden kinderen van de Zoeterwoudse basisscholen waren met hun ouders aanwezig en presenteerden hun opgekweekte bloemenzee aan de jury. De derde plaats was voor Anida Durmic, op de tweede plaats eindigde Linsey Boekee en de eerste plaats was voor Joey Boekee. Alle drie leerlingen van het Avontuur, uit de klas van meester Jaap. Hij won hiermee ook de klassencompetitie.

Ook de juffen en de meester deden in een eigen competitie mee, zij presenteerde hun Bloemenzee op originele wijze en na een zorgvuldige analyse was de eerste prijs voor meester Jaap.

Nieuw dit jaar was de Battle of the Bosses, dit ging tussen de burgemeester en wethouder Moniek van Sandick. Met hulp van de kinderen kwam de burgemeester als winnaar uit de bus.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×