Oud-minister Ferd Grapperhaus wordt voorzitter van de Raad van toezicht van de Universiteit Leiden. (Foto: Shutterstock)

Ferd Grapperhaus voorzitter Raad van Toezicht bij Universiteit Leiden

Demissionair Minister van OCW Robbert Dijkgraaf heeft op de valreep van zijn ministerschap Ferd Grapperhaus benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Leiden.

De benoeming van Ferd Grapperhaus gaat in op 1 september 2024 voor een periode van vier jaar. Hij volgt drs. A.F. (Ab) van der Touw op die de functie sinds 1 september 2016 bekleedde.

“Met de komst van Grapperhaus krijgt de RvT van de Universiteit Leiden opnieuw een ervaren en kundige voorzitter”, schrijft de universiteit. Grapperhaus is sinds 2023 Managing Partner bij Deloitte Legal. Eerder in zijn carrière was hij advocaat, onder andere bij Allen & Overy, waar hij ook bestuursvoorzitter was. Van 2005 tot en met 2015 was Grapperhaus Kroonlid van de Sociaal-Economische Raad, en tussen oktober 2017 en januari 2022 had hij als Minister van Justitie en Veiligheid zitting in het kabinet-Rutte III.

“Het belang van beschikbaarheid en toegankelijkheid van academisch onderwijs blijft onverminderd groot. Maar ook de hoge standaard van het wetenschappelijk onderzoek aan Nederlandse universiteiten is van grote betekenis”, zegt Grapperhaus zelf naar aanleiding van zijn benoeming. “Wij moeten de eeuwenlange traditie van de Universiteit Leiden waarborgen. Ik wil daar graag aan bijdragen in deze functie.”

Leiden Science


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×