MeerWonen bouwt momenteel aan Sublimes. (Impressie: MeerWonen)

Oegstgeest heeft geen bezwaar tegen fusie MeerWonen en Habeko

De voorgenomen fusie tussen woningcorporaties MeerWonen en Habeko kan op goedkeuring van de gemeente Oegstgeest rekenen. De fusie van Stichting MeerWonen uit Oegstgeest met het Alphense Habeko Wonen leidt tot kostenbesparingen en gaat niet ten koste van de lokale binding, vindt de gemeente. Diezelfde conclusies trokken de woningcorporaties eerder zelf ook al.

Begin dit jaar lieten de twee corporaties onderzoeken of een fusie logisch was, nadat er in 2023 al een intentieovereenkomst ondertekend was tussen beide partners. Het resultaat van het onderzoek was positief. Na een instemmend advies van de huurdersstichtingen is nu de beurt aan de gemeenten waar de corporaties actief zijn. Habeko moest toestemming vragen aan Alphen aan den Rijn en MeerWonen aan Oegstgeest en Kaag en Braassem.

Oegstgeest
Oegstgeest gaat nu dus akkoord met het fusieplan. De gemeente denkt dat de fusie tot een sterkere en effectievere organisatie kan leiden, die bovendien beter aan opgaven als nieuwbouw en verduurzaming kan voldoen. Doordat er nog maar een managementteam en bestuur nodig zal zijn komen er honderdduizenden euro’s per jaar vrij voor investeringen. En ook dat de fusieorganisatie voornemens is het kantoor in Oegstgeest open te houden leidt tot tevredenheid bij de gemeente.

Wel blijkt dat de woningen van Habeko nog in mindere mate verduurzaamd zijn dan die van MeerWonen. De kosten die dit met zich meebrengt zouden niet ten koste moeten gaan van de investeringen in Oegstgeest, vindt de gemeente.

MeerWonen en Habeko hopen de fusie begin 2025 afgerond te hebben.

 

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×