Spelers kunnen een schaak- of damset vragen bij Brasserie Park. (Video/foto: Brigit Disseldorp)

Schaak- en damtafel geopend in park de Houtkamp

Park de Houtkamp in Leiderdorp is een plek voor sport en ontmoeting. De gemeente Leiderdorp heeft daar nu ook denksport aan toegevoegd. Er is namelijk een schaak- en damtafel in het park geplaatst. Deze is te vinden bij Brasserie Park aan de kant van de kinderboerderij. De tafel werd woensdagmiddag officieel in gebruik genomen.

De tafel staat er al een aantal maanden, maar de gemeente Leiderdorp en Schaakvereniging Leiderdorp wilden graag wachten op het mooie weer om de tafel te openen. De komst van de tafel was een plan afkomstig uit het verkiezingsprogramma van CDA Leiderdorp. In het dorp blijkt schaken namelijk een populaire sport te zijn. Jeroen Piket, viervoudig Nederlands kampioen schaken, kwam vanaf zijn zevende al bij de schaakvereniging van Leiderdorp en zo ook zijn broer Marcel Piket.

Iedereen kan een potje schaken of dammen aan de tafel in de Houtkamp. Spelers kunnen hiervoor hun eigen schaak- of damset meenemen, of een set vragen bij Brasserie Park.

Leiderdorp Sport


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×