Winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest. (Foto: Jan Frensen)

Samenscholingsverbod Lange Voort waarschijnlijk niet verlengd

Het samenscholingsverbod bij winkelcentrum Lange Voort in Oegstgeest wordt waarschijnlijk niet verlengd. Dat blijkt uit een update van de burgemeester aan de gemeenteraad. De veroorzakers van de overlast bij het winkelcentrum zijn inmiddels bekend bij de gemeente en politie en met hen zijn gesprekken gevoerd. Het samenscholingsverbod is nog actief tot en met 25 augustus.

Van incidenten bij het winkelcentrum is inmiddels geen tot nauwelijks meer sprake. “Wanneer we tegen het einde van het samenscholingsverbod constateren dat het verbod nog steeds effectief is en er geen overlast meer is, is het niet aannemelijk dat het verbod wordt verlengd”, aldus de burgemeester in de update.

Effectief
De gemeente noemt de maatregel effectief. “Sinds het instellen van het verbod zijn er nauwelijks incidenten. Soms worden ’s avonds groepjes jongeren aangetroffen. Waar nodig krijgen deze een waarschuwing of worden ze beboet.” De overlastgevers en hun ouders hebben bezoek van burgemeester Emile Jaensch gehad of krijgen dit nog in de komende week.

De gemeente hoopt dat het bezoek van de burgemeester in combinatie met de inzet van het regionale Zorg- en Veiligheidshuis herhaling van incidenten voorkomt. Het samenscholingsverbod is nog actief tot ongeveer eind van de zomer. Tot die tijd is het voor groepen van meer dan twee mensen niet toegestaan zich zonder goede reden in of rond het winkelcentrum op te houden. Overtreders krijgen een waarschuwing of een geldboete.

 

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×