(Foto: Gemeente Oegstgeest)

Vooralsnog geen extra geld voor streekomroep vanuit Oegstgeest

Fusieomroep Sleutelstad-Unity krijgt vooralsnog geen extra geld van de gemeente Oegstgeest. Het bestuur van de omroep had een subsidieverzoek gestuurd aan de aangesloten gemeenten, met uitzondering van Leiden, om een ‘kwartiermaker’ en mediator aan te kunnen stellen om het conflict tussen ruziënde fusiepartners Sleutelstad en Unity op te lossen.

Dat geld krijgt de stichting achter de omroep in ieder geval niet voordat het bestuur met een gedegen fusieplan komt met een goede journalistieke dekking, zegt burgemeester Emile Jaensch na vragen van PrO. Die partij had om meer informatie gevraagd naar aanleiding van het spoeddebat dat de Leidse gemeenteraad vorige week over de omroep hield. In dit debat bleek dat de fusie tussen Unity en Sleutelstad nooit goed op papier gezet is. “Geld om ruzies op te lossen is pas nuttig wanneer die afspraken er zijn”, vindt PrO.

Die opvatting wordt gedeeld door het college van Oegstgeest, bevestigt burgemeester Jaensch desgevraagd.

Omdat de nieuwsredactie van Sleutelstad zelf partij is in het conflict met het fusiebestuur, blijft deze berichtgeving kort en zo feitelijk mogelijk.

Maatschappij Oegstgeest Politiek


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×