Jeroen Fakkeldij kwam met de fiets naar de studio van Sleutelstad Sport. (Foto: Maarten Mulder)

Triathlon Leiderdorp geeft 30e editie extra glans

Voor alweer de dertigste keer wordt op 18 augustus de jaarlijkse triatlon in en om Leiderdorp georganiseerd. Ook bij deze jubileumeditie is het weer zwemmen, fietsen en hardlopen geblazen. Het lustrum is reden om het evenement wat meer cachet te geven, al blijft het programma ongewijzigd.

Het luister bij zetten van de jubileumeditie zit hem vooral in de aankleding, vertelt Jeroen Fakkeldij, die deel uitmaakt van de organisatie. “Dan moet je denken aan mooi vormgegeven deelnemersinformatie, je naam op het startnummer en een flink versierde finishboog.” Het programma is hetzelfde als vorig jaar, met een derde triatlon (1.300 meter zwemmen, zestig kilometer fietsen en vijftien kilometer lopen), de Olympische afstand, een sprint en een competitie-onderdeel in de middag.

Jeroen Fakkeldij vertelt over de Triathlon Leiderdorp in Sleutelstad Sport.

Dat zwemmen gebeurt in het water van de Zijl tussen Leiden en Leiderdorp. Vervolgens zullen de deelnemers, afhankelijk van de afstand, twee tot vier keer naar Roelofarendsveen en terug fietsen. Tot slot lopen de atleten vanuit de Baanderij naar de Leyhof en terug.

Stijgende kosten
“Sponsoren zijn welkom”, vertelt Fakkeldij. “Op zich draaien we financieel nog goed; we zijn kostendekkend. Maar die kosten zijn rap aan het stijgen, en dat komt met name door de provincie, die strengere regels voorschrijft. Dat betekent bijvoorbeeld meer borden en wegafzettingen. Zo’n derde van ons budget gaat daar aan op. Het inschrijfgeld willen we zeker niet verhogen – eerder verlagen – en daarom zoeken we  sponsors die ons willen helpen.

De inschrijving is al geopend, en is mogelijk via de website van de Triathlon Leiderdorp.

Leiderdorp Sport


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×