Erik Meulmeester en Jeroen Straathof. (Foto: Cor van der Velden)

Ledental IHCL in de lift mede dankzij nieuwe hal en zomerijs

Het ledental van de Indoor Hardrij Club Leiden (IHCL) zit in de lift. Toen Jeroen Straathof acht jaar geleden voorzitter werd had de club rond de tachtig leden, nu zijn het er ongeveer 180.

Erik Meulmeester, de pas aangetreden voorzitter: “Ja, we zijn inderdaad groeiende, dus dat is ontzettend mooi. En de nieuwe ijshal helpt ook. Dat trekt nieuwe leden aan, maar ook het zomerijs dat we nu hebben, speelt daarbij een rol.

Erik Meulmeester en Jeroen Straathof vertellen over hun club in ons programma Sleutelstad Sport.

Zomerijs
Doordat het dak van de nieuwe ijshal vol ligt met zonnepanelen, is het mogelijk om ook in de zomer ijs te hebben en daar wordt door ijshockeyers, kunstschaatsers en ook de shorttrackers van IHCL graag gebruik van gemaakt. In de oude hal was het maken van ijs in de zomermaanden te duur, maar nu kan het dus wel. De schaatshal is overigens in de zomer alleen open voor de verenigingen.

Plezier
Jeroen Straathof: “Zomertrainingen worden steeds belangrijker, niet alleen shorttrack. Erik noemde ook al het kunstrijden en ijshockey. Dat wordt ook bijna een jaarrond-sport. En nu hebben wij gezegd dat we dat ook gaan doen.” Erik Meulmeester heeft drie kinderen die schaatsen. Of zij, net als de kinderen van Jeroen Straathof, succesvol worden in de schaatssport zegt hij: “Wat belangrijkste is, die kinderen hebben ontzettend veel plezier in het sporten. En die medailles, allemaal mooi en aardig maar het gaat erom, gezellig met elkaar op pad zijn.”

Leden van IHCL behalen de laatste jaren steeds meer successen. Geeft dat spanning tussen vol inzetten op de topsport en de breedtesport? “Nee, dat is helemaal niet lastig”, zegt Meulmeester. “Wij zijn een breedtesportclub en we willen zorgen dat alle rijders twee keer in de week kunnen trainen op het niveau dat zij hebben. En als je dan sneller en behendiger wordt, dan blijft dat twee keer in de week. Pas als je bij een opleidingsploeg of een KTT (KNSB Talent Team) komt, dan ontstijg je het niveau van de club.”

Terugkijkend op acht jaar voorzitterschap benadrukt Straathof nog dat alles binnen de club te danken is aan de gezamenlijke van iedereen binnen de club. “Daar heb je trainers voor nodig, en ouders, maar ook een bestuur.” Voor dat bestuurswerk kreeg Straathof bij zijn afscheid op 26 mei de Gouden Speld van Verdienste van de gemeente Leiden.

Leiden Sport


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×