(Foto's: Chris de Waard)

PvdA Leiden wil landijsbaan Stevenshof hele jaar gebruiken

Het is er niet echt weer voor, maar juist daarom ook weer wel. Want in de zomerperiode ligt de natuurijsbaan naast de padelkooien en tennisvelden in de Stevenshof er maar verlaten bij.

“Dat geldt trouwens voor bijna het hele jaar, want met een beetje geluk kan je er een dag per jaar schaatsen”, zegt PvdA-raadslid Martijn Otten. Hij deed daarom dinsdag in de vergadering van de raadscommissie Onderwijs en Samenleving een oproep: “Maak er een multifunctioneel veld van, zodat het vaker gebruikt kan worden.”

Dat Otten best een punt heeft, blijkt ook wel uit een bericht op de website van de ijsbaan. Er kon dit jaar op 10 januari ’s middags en ’s avonds worden geschaatst en op donderdag 11 januari in de ochtenduren. Daarna zette de dooi weer in. “Toch twee dagen ijs gehad in dit opwarmende klimaat”, schrijft de IJsvereniging Rijndijk-Hoge Mors die de baan beheert vrolijk.

Raadslid Martijn Otten van de PvdA Leiden lijkt voldoende steun van de andere partijen in de gemeenteraad te krijgen voor zijn voorstel om het terrein van de natuurijsbaan in de Stevenshof het hele jaar voor sport te gebruiken.

Het lijkt erop dat het idee van Otten in vruchtbare aarde valt. Veel partijen in de Leidse raad zien wel de logica van een multifunctioneel sportveld op het gras langs de Dobbedreef. Otten zelf denkt bijvoorbeeld aan een hardloopbaan, een skeelerbaan en een 3×3 basketbalveldje. “En dan op zo’n manier dat je het in de winter ook weer makkelijk kunt weghalen als de ijspret dreigt. Maar dat kan je tenminste ook de rest van het jaar lekker sporten.”

Tekst gaat door onder de foto’s

Als er niet geschaatst kan worden, zou het terrein beschikbaar moeten zijn voor andere sporten, vindt de PvdA Leiden die er de komende raasvergadering een voorstel voor indient.

Otten werd op het idee gebracht door e eigenaar van fysiotherapiepraktijk Cordes die onder andere een vestiging heeft tussen de ijs- en tennisvereniging. “Hij kam met het idee, omdat er veel vraag is naar plekken om te bewegen en er hier een veld ligt waar het hele jaar niks mee gebeurt. Dat vond hij zonde.”

De ijsvereniging kan nog niet op het voorstel reageren. “Wij zijn hier niet van op de hoogte en kennen het plan ook niet”, laat voorzitter Wim Verboon desgevraagd aan Sleutelstad weten.

Leiden Politiek Sport


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×