Traditiegetrouw deden  honderden mensen mee. (Foto: Jan Frensen)

Meer dan 450 deelnemers voor 37e Poldercross

Voor de 37e keer werd zaterdag in Oegstgeest de Heemskerk Poldercross gehouden. Traditiegetrouw deden  honderden mensen mee, uit Oegstgeest én de rest van de regio. “Dit jaar tussen de 450 en 480”, zegt organisator Rick Heemskerk. Als eerste kwam dit jaar Quintin Rikkers over de finish, zo’n tien minuten eerder dan de nummer twee.

Deelnemers aan de Poldercross leggen ruim drie kilometer hardlopend en vierhonderd meter zwemmend af. Hardlopend vanaf de parkeerplaats van het Groene Kerkje door de polder,. Inclusief modderslootjes en meerdere keren zwemmend over het Oegstgeester Kanaal waar een boot met muzikanten van Redelijk Onverantwoord uit Voorschoten voor muzikale ondersteuning zorgt.

Modder
Menig deelnemer komt vanwege de drassige slootjes bemodderd het water uit bij de finish aan het Boerhaaveplein. Gelukkig kan iedereen zich schoon laten spuiten door vrijwilligers van de brandweer van Warmond. Aangekomen bij de finish krijgt iedereen een medaille en wat fruit. De zogenaamde ‘bezemploeg’ is hekkensluiter en zorgt dat er niemand achterblijft op de route.

De top 3 van zowel de heren als dames krijgt naast de medaille ook nog een bokaal en een boeket. Bij de heren finishte Quintin Rikkers als eerste. Hierna volgden Joost van Zeil en Daniel Goutier. Bij de dames kwam Roos van Yperen als eerste over de finish, gevolgd door Kim van Delft en Natalia Rychlik.

Voor het eerst sinds 2021 vond dit jaar aansluitend aan de Poldercross het Midzomerfeest plaats op het Boerhaaveplein. Dit kon de afgelopen twee jaar niet doorgaan vanwege nieuwe evenementenregels van de gemeente Oegstgeest die voorschreven dat evenementen uiterlijk om 23.00 afgelopen moeten zijn. Deze regels werden afgelopen najaar speciaal voor de Poldercross aangepast, zodat het Midzomerfeest dit jaar wel doorgang kon vinden.

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×