De gemeente Leiden heeft de veldhuur opgezegd aan LFC dat aan de Boshuizerkade speelde. (Foto's: Chris de Waard)

Gemeente zegt huur velden LFC op

De Leidse voetbalvereniging LFC die tot voor kort als FC Boshuizen bekend stond, moet noodgedwongen stoppen. De club voldoet al langere tijd niet aan de voorwaarden die de gemeente stelt aan een levensvatbare club. Als gevolg daarvan is de huur van de velden aan de Boshuizerkade begin deze maand opgezegd.

Volgens sportwethouder Fleur Spijker is het LFC niet gelukt is om een levensvatbaar ledenbestand van minimaal 450 leden op te bouwen met in elke jeugdcategorie ten minste één team. Ook voldoet LFC al langer niet aan de financiële verplichtingen voor de huur en het onderhoud van de velden en voorzieningen. “Zonder aflossing van de betalingsachterstand en een levensvatbaar plan blijven de structurele problemen bestaan en is er geen realistisch uitzicht op een verandering van de situatie”, aldus Spijker.

Wethouder Spijker over het stopzetten van de huur van velden en accommodatie aan voetbalclub LFC.

Andere club
Voor de leden, supporters en andere betrokkenen bij de vereniging spreekt Spijker van een treurige uitkomst. “Met name voor jeugdige leden kan het verliezen van een vertrouwde  sportvereniging zeer impactvol zijn. Ik hoop van harte dat zij snel een nieuwe plek kunnen vinden om hun sportieve activiteiten voort te zetten.” De gemeente wil de spelers helpen bij het vinden van een andere club. “Ik heb er vertrouwen in dat de andere Leidse voetbalverenigingen bereid zijn mee te denken en te helpen”, zegt Spijker die er nog op wijst dat zowel de sportvereniging als de gemeente tot het uiterste zijn gegaan om de nu ontstane situatie te voorkomen. “Ik wil de bestuurders van LFC bedanken voor hun inspanningen de afgelopen jaren”, schrijft Spijker nog in een brief aan de Leidse gemeenteraad.

De velden blijven wel behouden voor buitensport, zo beloofde wethouder Spijker dinsdagmiddag aan de raadsleden tijdens de vergadering van de commissie Onderwijs en Samenleving.

Leiden Politiek Sport


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×