Hardlopend door de nieuwe tunnel. (Video: Paul Aalbers, foto's: Emile van Aelst)

Bijna 129.000 euro opgehaald voor Jeugdfonds Sport & Cultuur tijdens RijnlandRoute Festival

Tijdens het RijnlandRoute Festival afgelopen weekend is bijna 129.000 euro opgehaald voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Alle opbrengsten van donaties en het inschrijfgeld voor de diverse runs op zondag, hebben tot dit bedrag geleid. Hiervan kunnen honderden kinderen via Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland sporten.

Het twee dagen durende festival werd in en om de Corbulotunnel gehouden. De tunnel is  onderdeel van de N434, die A4 en A44 met elkaar verbindt. Op zaterdag, de cultuurdag, waren er onder andere optredens van lokale en regionale artiesten en kon er een bezoek worden gebracht aan de tunnel.

De zondag was de sportdag en toen kon er door de tunnel worden gelopen en gefietst. Om 09.00 uur werd begonnen met een kidsrun van één kilometer. Om 10.00 uur deden ruim zevenhonderd lopers mee aan de run van vijf kilometer. Zij werden door wethouder Fleur Spijker weggetoeterd. Om 12.00 uur verschenen ruim 1700 mensen aan de start voor een loop van acht kilometer. Uitslagen van zowel de vijf als de acht kilometer zijn hier te vinden.

De sportdag werd mede bedacht en georganiseerd door de Rotary Clubs in de regio Rijnland. De opbrengst bestaat niet alleen uit deelnamegelden maar ook uit donaties van bedrijven. Zo doneerde de Rabobank 2.500 euro en Zorg en Zekerheid 10.000 euro.

Vrijdag 5 juli om 05.00 uur gaat de Corbulotunnel open en wordt daar niet meer gelopen of gefietst.

Leiden Sport Voorschoten RijnlandRoute


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×