De touwtrekvereniging uit Gelderswoude in actie. (Foto's: Robbert Beurse)

NK touwtrekken in Zoeterwoude-Dorp: 'Je staat letterlijk tussen de koeien'

Op de weilanden naast Sportpark Haasbroek in Zoeterwoude-Dorp vindt vrijdag en zaterdag het NK outdoor touwtrekken plaats. Het evenement is onderdeel van het Dorpsfeest Zoeterwoude dat dit weekend plaatsvindt.

De touwtrekvereniging van Gelderswoude, een dorp dat onder de gemeente Zoeterwoude valt, nam het initiatief om het Nederlands Kampioenschap in Zoeterwoude te houden. “We vonden dat het tijd werd om dat eens hier te doen. Het is gelukt en dat vinden we wel echt heel gaaf. Je staat hier gewoon letterlijk tussen de koeien”, vertelt Emma van der Zon van de Touwtrekvereniging Gelderswoude.


Emma van der Zon en burgemeester Fred van Trigt over het NK outdoor touwtrekken in Zoeterwoude.

Wereldkampioen
Het damesteam uit Gelderswoude gooide al eerder hoge ogen op dat niveau. “In 2022 werden we wereldkampioen in Holten. Dat was natuurlijk fantastisch. In de mix-klasse, die vandaag op het programma staat, wonnen we voor het laatst in 2013. Maar we gaan er natuurlijk wel voor. We willen winnen voor eigen publiek”, bekent Van der Zon.

Voetballen
De teams trekken twee keer tegen elkaar. “Het is net als met voetballen. Je trekt een ronde. Dan ga je ‘kantje keren’. Wie wint krijgt drie punten, is het gelijkspel dan krijgen beiden teams één punt”, legt de oud-wereldkampioen uit.

Burgemeester Fred van Trigt en sportwethouder Angelique Beekhuizen waren bij de start van het kampioenschap aanwezig. Van Trigt genoot zichtbaar. “Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten, maar wat is dit een briljant en vooral zeer serieus evenement. Als oud-leraar lichamelijke opvoeding herken ik veel. Iedereen wordt gecontroleerd op gewicht, het lintje moet precies goed hangen, echt helemaal leuk”, vertelt hij enthousiast.

Ook Van Trigt is blij dat het NK in zijn groene gemeente wordt getrokken. “Dit is zo’n mooie plek. Tussen de weilanden. Weids en groen zoals we altijd zeggen over Zoeterwoude. Nou dat blijkt hier duidelijk”, zegt Van Trigt.

Dorpsfeest
Het kampioenschap is onderdeel van het Dorpsfeest Zoeterwoude. “Donderdag zijn we begonnen met de bingo, vandaag en morgen is er overdag het touwtrekken. Daarnaast is er van alles te doen en in de avond is het traditioneel feest in de tent”, vertelt Jacintha Paardekooper van het dorpsfeest-bestuur. Het volledige programma is te vinden op de website van het evenement.

Maatschappij Sport Zoeterwoude


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×