Voorzitter Klaas van Dijk van het wielercomité. (Foto's/video: Paul Aalbers)

Ruim honderd kinderen aan de start bij Wielerdag Zoeterwoude

Wie rijdt er het snelst over een parcours van iets meer dan anderhalve kilometer, met daarin ook vier bochten? Die vraag werd zondag beantwoord, tijdens de 41e editie van de Wielerdag Zoeterwoude. Met start en finish aan de Schenkelweg werd er in meerdere categorieën om de eer gestreden in wat bekendstaat als ‘het mooiste rondje om de kerk’.

De dag ging om 11.00 uur van start met een wedstrijd voor nieuwelingen over 42 kilometer. Daarna was het, in verschillende leeftijdsklassen, tijd voor de grutronde. De wedstrijden voor groep 7 en 8, 5 en 6 en 3 en 4 gingen over twee ronden, voor groep 1 en 2 was het een rondje over de Schenkelweg.

Bij groep 7 en 8 was het meest opvallende feit dat Fedde Zuidema de sloot in reed, maar desondanks de race nog wel uitreed. Ook opvallend: de winnaar bij de jongens groep 7 en 8, Lars Borst, won al drie keer eerder: in 2019 bij groep 3 en 4, in 2022 bij groep 5 en 6 en vorig jaar bij groep 7 en 8.

Na de grutronde was er een wedstrijd over 51 kilometer voor vrouwen. De laatste wedstrijd was de zogeheten burgerronde, bedoeld voor inwoners van Zoeterwoude en Stompwijk. De dag eindigde met ringsteken, niet te paard maar op de fiets. Dat onderdeel werd vorig jaar tijdens de jubileumeditie geïntroduceerd en werd zo leuk gevonden dat het in het programma bleef.

Klaas van Dijk, voorzitter van het wielercomité, blikte na de laatste grutronde al tevreden terug. “Ik denk dat we wel meer dan honderd kinderen aan de start hebben gehad, voor een dorp als Zoeterwoude is dat echt heel leuk.”

  • Grutronde groep 1 en 2
    Grutronde groep 1 en 2
  • Publiek bij Wielerdag Zoeterwoude
    Publiek bij Wielerdag Zoeterwoude
  • Klaas van Dijk, voorzitter van het wielercomité
    Klaas van Dijk, voorzitter van het wielercomité
Maatschappij Sport Zoeterwoude


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×