Burgemeester Lenferink gaf vanmorgen in Nieuwe Energie de aftrap voor het project Stadstijgers van Stadslab Leiden. Aanstaande vrijdag presenteren de leerlingen hun oplossingen tijdens een 'grande finale' in gebouw Nieuwe Energie. (Foto's: Chris de Waard).

Stadstijgers op jacht naar oplossingen voor Leidse problemen

Een groep van 30 Stadstijgers gaat deze week aan de slag met de problemen van een zestal organisaties in de stad. Ze worden daarbij ondersteund door vrijwilligers van Stadslab Leiden. De Stadstijgers (5 VWO leerlingen) van het Leonardo College. In groepjes van vijf gaan ze proberen om oplossingen bedenken voor problemen en wensen. Bijvoobeeld: hoe krijg je zonnepanelen op alle Leidse scholen, hoe hou je het winkelgebied aantrekkelijk nu er steeds meer online wordt gekocht of wat moet Leiden met de leegstaande brugwachtershuisjes.

Audiofragment: Chris de Waard was vanmorgen bij de start van het project en sprak met de betrokkenen.

Het is de bedoeling dat de leerlingen deze week niet alleen op zoek gaan naar oplossingen voor hun opdrachtgevers, maar ook hun eigen talenten ontwikkelen en leren herkennen. Onderwijsvernieuwer Frum van Egmond ontwikkelde de zogenaamde ‘Noordwijkse Methode‘ en haar missie ‘een kind laten schitteren met zijn eigen talanten’ staat centraal.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×