Morgen besluit het Leidse college over de verplaatsing van het Rembrandtbeeld, zo heeft wethouder De Haan toegezegd. Het beeld komt ongeveer op de plek waar nu nog een container staat met materiaal van de duikers die in de singel naar bommen zoeken, voor er gebaggerd kan worden. (Foto: Chris de Waard).

Rembrandt-buste nog dit jaar verplaatst

De Rembrandt-buste op de kop van de Witte Singel wordt nog dit jaar verplaatst. Begin vorig jaar kwam de VVD Leiden met het plan om het standbeeld te verplaatsen naar het centrum. Bijvoorbeeld naar het Waaghoofd of het Stadhuisplein. Daar zou het beeld veel meer op zijn plaats zijn dan op de drukke singel waar het bovendien met de rug naar de stad staat. Dat plan haalde het niet. Het beeld hoort gewoon op die plek, zo oordeelde een meerderheid van de gemeenteraad destijds.

Audiofragment: VVD-raadslid Juliette Gilissen wil dat de gemeente nu haast maakt met de verplaatsing van de buste.

Toch wordt het beeld verplaatst. Alleen slechts enkele meters. Toeristen die met Rembrandt op de foto willen, moeten nu bijna hun leven wagen. Vóór het beeld is nauwelijks plek en dus moeten ze op de rijbaan gaan staan. Om aaan die situatie een einde te maken, wordt het beeld een stukje naar rechts en naar achteren verplaatst, richting het water.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×