De nieuwe lijsttrekker van de ChristenUnie, Mart Keuning, presenteerde vorig jaar november een zwarte lijst van onbegrijpelijke woorden die de gemeenteraad het best kon vermijden. (Archieffoto: Chris de Waard)

Mart Keuning trekt lijst ChristenUnie

Mart Keuning is de lijsttrekker van de ChristenUnie bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De leden van de partij kozen hem vorige week op een vergadering. De keuze is niet verrassend: de jonge Keuning (25) bezit sinds vorig jaar de enige zetel die de ChristenUnie heeft in de Leidse raad, wat hem automatisch ook fractievoorzitter maakt. Keuning, toen duo-raadslid, verving vorig jaar zomer Guido Terpstra, die bij de vorige verkiezingen lijsttrekker was. Wie er naast Keuning op de lijst van de ChristenUnie staan is nog niet bekend: deze lijst wordt namelijk vastgesteld via internet. 

Mart Keuning maakte een jaar geleden furore in de gemeenteraad door een zwarte lijst op te stellen van onbegrijpelijke woorden die de Leidse raad zou moeten vermijden. Verder zet hij zich in voor huurders.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×