Het Rijnsburgerblok krijgt verschillende torens met een mix van wonen en werken (Afbeelding: Maxwan Architects).

In 2015 start bouw Rijnsburgerblok

Goed nieuws over de herontwikkeling van het stationsgebied: nadat de afgelopen jaren een aantal nieuwbouwprojecten succesvol zijn afgerond, is er nu een belangrijke stap gezet richting de realisatie van het Rijnsburgerblok.

Het Rijnsburgerblok zal een flink gebied beslaan aan het stationsplein, en wordt echt een ‘wijk in een wijk’. Leiden krijgt meer woonruimte en kantoren alsook meer fietsplekken rondom Leiden Centraal. Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke ordening) geeft aan dat er in het ontwerp rekening is gehouden met de ‘Leidse maat’. Het ontwerp sluit goed aan bij de historische binnenstad.

Audiofragment: Wethouder van Woensel over de bouw van het Rijnsburgerblok.

Eerder maakte de gemeente al bekend het pand van de Kamer van Koophandel voor ruim 3,3 miljoen gekocht te hebben. Het zal net als de gekraakte kantoorflat op de hoek van het Schutterveld gesloopt worden om plaats te maken voor het project.

Het ontwerp voor het Rijnsburgerblok van Neutelings Riedijk Architecten bestaat uit een ‘sokkel’ (onderbouw) met daarin plek voor commerciële ruimten, kantoren, woningen en een parkeergarage. Daaronder komt een openbare fietsenstalling met de in- en uitgang aan het Stationsplein. Bovenop op de sokkel komen twee woontorens en een kantoortoren. Omdat de hoogbouw iets teruggelegen op de sokkel staat oogt de hoogbouw kleinschaliger. In totaal biedt het blok straks ruimte aan ca. 130 woningen, 300 auto’s, 5000 fietsen, circa 21.000 m2 kantoorruimte en circa 1.800 m2 commerciële ruimte. Het project kan gefaseerd worden gerealiseerd, afgestemd op de vraag uit de markt.

Zie de website van de gemeente voor het gedetailleerde ontwerp.

Leiden rijnsburgerblok


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×