Fietspoint Oldenburger verdwijnt bij Leiden CS.

D66 stelt vragen bij ontslag personeel fietsenstalling

Vandaag werd bekend dat de fietsenstallingen van Oldenburger bij het station Leiden CS verdwijnen en dat de medewerkers worden ontslagen. Voor de vijftien medewerkers van Oldenburg is afgelopen vrijdag al ontslag aangevraagd bij de uitkeringinstantie UWV.

Dit is allemaal gebeurd omdat de fietsenstallingen worden overgenomen door een, van oorsprong, reïntegratiebedrijf uit Den Helder dat de fietsenstalling zal gaan bemensen met betaalde krachten vanuit het bedrijf zelf. 

D66-raadslid Vahit Köroğlu heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het college en wil onder andere weten of dit niet in tegenstrijd is met de wettelijke eis dat er geen mensen met een ‘gewone’ baan verdrongen mogen worden. Ook wil D66 weten of de Gemeente Leiden wel zaken doet met dit reïntegratiebedrijf. Waarschijnlijk profiteren mensen die niet eens uit Leiden komen, laat staan wonen. 

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×