Burgemeester Driessen ontvangt de goedheiligman aanstaande zaterdag in Leiderdorp. (Archieffoto: J.P. Kranenburg).

Sinterklaas onderweg naar Nederland

Sinterklaas is, met een boot vol Zwarte Pieten,  onderweg uit Spanje. Aanstaande zaterdag legt de stoomboot om 10.00 uur aan bij de kade van de Ockenrode in Leiderdorp. Burgemeester Laila Driessen zal hem daar welkom heten.

Een week later vaart de pakjesboot Leiden binnen. Op 23 november legt de Sint, vergezeld door tientallen pieten, om 12.00 uur aan bij de Beestenmarkt. Om 11.00 uur zijn alle kinderen daar al welkom voor een showprogramma.

Vanaf 13.00 uur maakt de sint een tocht door het centrum. Op het terras van Annie’s ontvangt hij de kinderen. Wat hij nog meer gaat doen, staat op www.sinterklaasintochtleiden.nl.

De route door Leiderdorp is zaterdag anders dan voorgaande jaren. De optocht start dit jaar bij het oude Raadhuis (aan het begin van de Hoofdstraat) en gaat via de Ericalaan, Mauritssingel, Irenestraat en Frederik Hendrikplantsoen naar de Oranjegalerij.

Daar stopt de stoet even en gaat verder naar het Gemeentehuis via het Frederik Hendrikplantsoen, Wilhelminastraat, Mauritssingel, Ericalaan, Hoogmadeseweg. Dan is er een lunch en daarna gaat de optocht verder  naar winkelcentrum De Santhorst en via de Laan van Berendrecht naar winkelcentrum De Winkelhof.

Vanaf zondag 24 november logeert Sinterklaas weer in Leiden. In het Huis van Sinterklaas in De Waag kunnen alle kinderen elke middag tussen 12.00 uur en 17.00 uur op bezoek bij sint.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×