NK Halve Marathon in 2015 naar Leiden

In 2015 wordt het Nederlands Kampioenschap Halve Marathon in Leiden gehouden. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie deze week besloten. Het is voor het eerst dat de Leiden Marathon een officieel kampioenschap mag organiseren. De datum is zondag 17 mei 2015. De Leiden Marathon wordt dan voor de 25e keer gehouden.

Audiofragment: Tjeerd Scheffer over het NK Halve Marathon dat in 2015 in Leiden wordt gelopen.

Het grootste sportevenement van Leiden en omstreken werd voor het eerst georganiseerd in 1991 en viert in 2015 haar 25-jarig jubileum. De Leidse organisatie staat bekend als sterk en innovatief. De laatste jaren bevindt de Leiden Marathon zich in een sterke groeifase, getuige het aantal van 11.500 deelnemers in mei van dit jaar.

De 21 van Zorg en Zekerheid  is de grootste van de 5 afstanden. De verwachting is dat er tijdens de NK-editie zes- tot achtduizend lopers op de 21,091 km zullen starten. “Op alle afstanden samen zullen dat er in 2015 rond de twintigduizend zijn”, denkt organisator Tjeerd Scheffer.

Dit jaar werd het parcours gewijzigd. Naast Leiden werd het Groene Hart betrokken bij de vele kilometers. De route van de 21 kilometer loopt vanuit de Leidse Breestraat via Zoeterwoude, Hazerswoude en Leiderdorp weer terug naar de binnenstad van Leiden.

De Leiden Marathon is dit jaar lid geworden van de AIMS, de internationale organisatie van grote marathons. Ook is er een internationale erkenning bij de IAAF aangevraagd om de groei van vooral ook buitenlandse lopers te versterken.

De editie van 2014 wordt gehouden op zondag 18 mei. De verschillende afstanden  zijn dan de hele marathon, halve marathon, 10 kilometer, 5 kilometer en de KidsRun.  De verwachting is dat er dan 14.000 deelnemers zijn in Leiden. Meer informatie en inschrijven: www.marathon.nl.

Leiden Zoeterwoude


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×