Als het aan Paul Groenen en Sonja Bierenbroodspot van Rederij Rembrandt ligt, wordt er dit jaar geschaatst op het Stadhuisplein. Volgens burgemeester Lenferink is er op het plein niet voldoende ruimte. Bovendien willen de sponsoren niet voor die locatie betalen. (Fotomontage: Rederij Rembrandt).

Vergunning ijsbaan weer aangevochten; gemeente wijst alternatief plan van de hand

In ieder geval de rederijen Rembrandt en Schuitjevaart maken bezwaar tegen het afsluiten van de Nieuwe Rijn ten behoeve van de ijsbaan en een drijvende kerstmarkt. Doordat de gemeente opnieuw steken heeft laten vallen bij de vergunningverlening komt de gemeenteraad vanavond in een spoedvergadering bijeen. Burgemeester Lenferink hoopt dat de raad alle inmiddels gerepareerde besluiten dan opnieuw bekrachtigd. Als dat gebeurt, kunnen de vergunningen alsnog, dit keer wel rechtmatig, worden afgegeven en gaat er een periode in van zes weken waarin opnieuw bezwaar gemaakt kan worden.

Rederij Rembrandt heeft deze week een alternatief plan ingediend voor de ijsbaan en de kerstmarkt. De ijsbaan zou op het Stadshuisplein neergelegd kunnen worden, de kerstmarkt in het trouwstraatje en de Breestraat. De gemeente heeft het alternatieve plan inmiddels afgeschoten. Om verschillende redenen kan het volgens de burgemeester niet. Onder meer omdat het plein te klein is en de Breestraat te smal voor een kerstmarkt.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×