'Fiets fout?' Dat betekent binnenkort gewoon weer 'Fiets weg!' (Archieffoto: Chris de Waard).

Foute fietsen weer sneller weg bij Leiden Centraal

Het ‘Fiets fout = Fiets weg’ regime bij station Leiden Centraal wordt weer geïntensiveerd. Sinds begin dit jaar werden alleen fietsen weggehaald die gevaarlijk of hinderlijk waren gestald. Fietsen die alleen buiten de rekken stonden, werden ongemoeid gelaten. De versoepeling kwam er na een voorstel van GroenLinks, maar een raadsmeerderheid wil er weer vanaf.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel gaat op last van de raad weer fietsen slepen bij het station.

Met name de opening van ROC Leiden bij het station zorgt voor veel meer overlast van op het Stationsplein destalde fietsen, brommers en scooters. De rijen staan soms wel 30 meter het plein op. Het CDA stelde dinsdag voor om de handhaving weer te intensiveren. Veel partijen vinden het jammer dat dat nodig is, maar vinden ook dat het niet anders kan. En dus is een foutgestalde fiets straks gewoon weer weg.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×