Jonge Democraten: Te weinig jongeren hoog op de kieslijst van D66 Leiden

De Jonge Democraten Leiden – Haaglanden zijn teleurgesteld in de definitieve kieslijst van D66 Leiden. Op de lijst is op de eerste 15 plekken geen jongere onder de 28 jaar te bespeuren. “Mogelijkerwijs zal dat leiden tot een ondervertegenwoordiging van jongeren of studenten in de raad namens D66”, zegt Charlotte de Roon, voorzitter van de afdeling. Ze hoopt dat tijdens de daadwerkelijke gemeenteraadsverkiezingen studenten massaal zullen stemmen op de jongeren op de lijst, zoals Myrthe Woddema of Bas Wallage.

De Roon: “In een studentenstad als Leiden zet D66 zich in voor thema’s als onderwijs, studentenhuisvesting en uitgaansleven. Om zo’n verhaal te kunnen verkondigen en onderbouwen, heb je mensen nodig die uit ervaring kunnen spreken over deze onderwerpen. Hoewel de interne verkiezingen democratisch zijn verlopen, betreuren wij het ten zeerste dat er straks wellicht niemand is die namens de jongeren en studenten het woord kan voeren in de gemeenteraad.”

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×