Vijf miljoen voor Leids onderzoek naar meertaligheid

Leids taalkundige Lisa Cheng heeft een EU-subsidie van vijf miljoen ontvangen voor een groot Europees ondrezoeksproject over meertaligheid. Zij gaat onderzoeken wat voor invloed het spreken van meerdere talen heeft op de cognitieve functies, en of er voordelen zijn. Zo kan voor tweedegeneratie immigranten het leren van de taal van hun ouders misschien goed zijn voor hun Nederlands. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van neurowetenschappelijk onderzoek, met onder meer EEG-  en fMRI-technieken.

Leiden heeft al tijden een zeer sterke positie als het gaat om taalonderzoek. Meer informatie over het project kan worden gevonden op de website van de Universiteit Leiden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×