Dankzij de camerabeelden zitten inmiddels twee van de drie daders vast.

Twee van de drie snackbar-overvallers nu opgepakt

De recherche heeft vandaag een 33-jarige man uit Leiden aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op snackbar Plein 10 aan het Alexandrine Tinneplein in de Stevenshof eind juni van dit jaar. Eerder hield de recherche al een 28-jarige verdachte aan. In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 juni werden twee medewerkers van Plein 10 overvallen door twee mannen. De overvallers werkten één medewerker tegen de grond en bedreigden een medewerkster met een wapen. Zij werd gedwongen de kassa te openen, waarna één van de mannen geld meenam uit de kassa. Vervolgens verlieten de overvallers de snackbar.

Kort voor de overval zijn de twee overvallers samen met een derde man vastgelegd op bewakingsbeelden. Volgens kijkers van opsporingsprogramma’s zou de eerder aangehouden 28-jarige verdachte één van die drie mannen zijn. De beelden zijn vertoond in verschillende televisieprogramma’s, waaronder het regionale opsporingsprogramma Team West en Opsporing Verzocht. Donderdag 24 oktober heeft de raadkamer van de Haagse rechtbank besloten dat die verdachte nog negentig dagen mag worden vastgehouden.

Tijdens het recherche-onderzoek kwam ook de 33-jarige man uit Leiden in beeld als verdachte. In de vroege morgen van woensdag 30 oktober hebben agenten de man aangehouden in zijn woning. Bij de gewapende overval is een derde, nog onbekende, man betrokken. De recherche zet het onderzoek naar deze overvaller onverminderd voort.

Heeft u informatie die kan helpen bij dat onderzoek? Belt u dan met de recherche in Leiden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. via 0800-7000.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×