Politie zoekt rossige straatrover

Een nog onbekende scooterrijder heeft afgelopen vrijdag geprobeerd om een 33-jarige fietsster van haar handtas te beroven. De vrouw fietste rond 17.30 uur over de Ir. Driessenstraat. Ze hoorde dat er een bromscooter achter haar reed. Opeens voelde de vrouw iets, keek om en zag dat de scooterrijder aan haar fietstas trok. In die fietstas had de vrouw haar handtas gestopt.

Uiteindelijk rukte de bestuurder hard aan de fietstas, waardoor de fietsster viel. Aan die val hield ze een pijnlijke arm en schaafwonden over. De scooterrijder keek nog even om en reed weg over de Uiterstegracht.

De scooterrijder is een man met rossig haar en een stevig postuur. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek, een donkerblauw petje en een donkerblauw jack, dat wordt omschreven als een soort bomberjack.

Bent u getuige geweest van deze poging beroving? Kunt u meer vertellen over de scooterrijder? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. via 0800-7000.

Het is de afgelopen weken in Leiden en Voorschoten een aantal keren voorgekomen dat een hand- of schoudertas uit een fietstas werd gestolen. De politie adviseert om geen waardevolle spullen in uw fietstassen te vervoeren. Uw hand- of schoudertas kunt u het beste omhangen. Stop uw portemonnee en sleutels goed weg. Bijvoorbeeld in uw binnenzak of een jaszak die kan worden afgesloten met een rits.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×