De Europese kandidaatlijsttrekkers van D66 Sophie in 't Veld en Marietje Schaake debatteerden vrijdagavond in Leiden. (Foto: J.P. Kranenburg).

Europa debat D66 druk bezocht

Afgelopen vrijdagavond stroomde Eet-, Drink- en Kunstlokaal ‘Vooraf en Toe’ vol met Leidse D66-ers voor een debat tussen Sophie in ’t Veld en Marietje Schaake die beiden kandidaat zijn voor het lijsttrekkerschap bij de Europese verkiezingen. Aan de orde kwamen onder andere standpunten van de twee kandidaten over de mensenrechtensituatie in binnen- en buitenland en de relatie tussen de EU en de VS. Ook de toekomst van Europa kwam uitgebreid aan bod.

In ’t Veld onderstreepte tijdens het debat dat D66 met een helder verhaal de campagne in moet. Schaake gaf aan vooral de sociale media te willen gebruiken om de afstand tussen de burger en de politiek te verkleinen en zo meer draagvlak te creëren voor wat er in Brussel gebeurt. Schaake toonde zich positief over Europa, maar pleitte wel voor verandering.

De meningen over wie de meest geschikte kandidaat is voor het lijsttrekkerschap waren ook na het debat nog verdeeld – het gevoel te mogen kiezen uit twee goeden overheerste bij de Leidse D66 leden. Aanstaande zaterdag wordt tijdens het landelijk congres bekend gemaakt wie D66 als lijsttrekker in Europa zal vertegenwoordigen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×