Cultuur071 veranderde in Film071

Zaterdag 26 oktober veranderde Cultuur071 voor twee uur in Film071. Studiogast Evert de Vries is programmamaker bij het Leiden International Film Festival en van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november zijn er meer dan honderd films te zien. Kleine artistieke films, grote publieksfilms. Evert de Vries biedt graag een breed programma aan, voor iedereen die van film houdt. “Wij willen graag dat iedereen naar ons filmfestival komt.” Govert de Kok besprak de nieuwste film van Juliette Binoche over een week uit het veelbewogen leven van beeldhouwster Camille Claudel.

Verder was er aandacht voor het theaterproject ‘Het paard van Sinterklaas’ voor kleuters van 4-6 jaar. Rozemarijn Kalis laat de kleuters zes weken lang zingen en bewegen op muziek. Natuurlijk veel sinterklaasliedjes, maar ook andere muziek. En als afsluiting een heuse voorstelling voor ouders, grootouders en buren in de gymzaal van de Kaasmarktschool. Kijk voor informatie en aanmelden op www.leidsekoorschool.nl. 

De oudste toneelvereniging van Leiden, Litteris Sacrum, is samen met BplusC een theaterwerkplaats begonnen. Hun eerste project heet: Lysistrata, een sekskomedie uit de Griekse oudheid. Geschreven door Aristofanes en vertaald door Hugo Claus. De voorstellingen staan gepland voor half april, maar ze zoeken nog spelers, zangers en dansers. Vooral mannen zijn nog nodig. Elke woensdagavond is er repetitie in het Volkshuis aan de Apothekersdijk, vanaf 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.litterissacrum.nl of www.bplusc.nl. 

Donderdag 31 oktober is het weer Popronde in Leiden. Op 21 locaties spelen 41 bands. Om half acht is de aftrap in ‘The Duke of Oz’ aan de Oude Singel met Subhuman en om 0.15 uur begint de afterparty in Scheltema. Kijk voor meer informatie op www.popronde.nl. Organisator Milou Laan geeft als tip ook het optreden van Adam and the Relevants om 23.00 uur in Bad Habits. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. 

En natuurlijk Peter Visser van www.muziekgezien.blogpost.nl met zijn muziektips voor de komende week in Leiden en omstreken. Volg zijn tips ook via Twitter, volg @muziekgezien.

Audiofragment: Luister hier de uitzending van vandaag terug.

Zaterdag 2 november is er weer een uitzending van Cultuur071. Studiogast is dan Kris Schiermeijer, directeur van Japanmuseum het Sieboldhuis aan het Rapenburg. Stem om 10.00 uur weer af op Sleutelstad 93.7 FM.

Cultuur


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×