GroenLinks vraagt aandacht voor ouderenwerkloosheid

Het is prima dat er veel aandacht is voor jeugdwerkloosheid, maar daarbij moeten de ouderen werklozen niet worden vergeten. Dat vindt GroenLinks Leiden dat in een serie schriftelijke vragen aan het college aandacht vraagt voor de ‘vergeten groep’ werklozen van 45 jaar en ouder.

Audiofragment: GroenLinks duoraadslid Jos Olsthoorn over 45Plussers zonder baan.

In Leiden was in 2012 meer dan 50% van de werkzoekenden 45 of ouder. Van de langdurig werklozen is tweederde ouder dan 45 jaar. GroenLinks wil nu van het college weten of het klopt dat ‘ouderenwerkloosheid’ een groeiend probleem is en wat de gemeente daar aan denkt te doen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×