Babbeltruc mislukt bij woning aan Muiderkring

Twee mannen die afgelopen zondag probeerden om een bewoner van de Muiderkring met een babbeltruc te bestelen, zijn door de man het huis uitgejaagd. Rond 14.00 uur stond er een onbekende man voor de deur van de flatwoning. Hij zei dat er in de hal iemand stond voor de bewoner en dat de bewoner pen en papier mee moest nemen naar beneden. De 77-jarige man liep vervolgens naar binnen om pen en papier te pakken en liet de voordeur op een kier staan.

Toen hij even later de woonkamer binnenkwam, zag hij dat een tweede man zich probeerde te verstoppen achter de bank. Vermoedelijk wilde deze man op zoek gaan naar kostbaarheden, terwijl de bewoner beneden was. De bewoner heeft hem zijn huis uitgestuurd en direct de politie gebeld.

De man die aanbelde, is lichtgetint en rond de 25 jaar oud. Hij is ongeveer 1.75 meter lang en heeft een stevig tot corpulent figuur. Hij sprak accentloos Nederlands en droeg een korte zwarte jas van een gladde stof, mogelijk imitatieleer. De man die zich in de woning probeerde te verstoppen, is ongeveer 25 jaar oud. Ook hij is circa 1.75 meter lang, maar heeft juist een tenger postuur.

Heeft u de twee mannen rond 14.00 uur gezien op of in de buurt van de Muiderkring? Heeft u gezien of ze gebruik hebben gemaakt van een vervoermiddel? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie in Leiden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. via 0800-7000.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×