Sociale woningbouw Dieperhoud is dure wens

Als een meerderheid van de Leidse raad vasthoudt aan de wens of zelfs de eis dat 20% tot 35% van de te bouwen woningen in Dieperhout sociaal moeten zijn, gaat dat de gemeente een bom duiten kosten. Daarvoor waarschuwt wethouder Van Woensel die het liefst ziet dat de gemeenteraad helemaal geen wensen op tafel legt, laat staan eisen.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel denkt dat er wel marktpartijen zijn die sociale koopwoningen willen bouwen. Dat als wens of eis meegeven, kost volgens hem teveel geld en moet Leiden niet willen.

Eerder was het de bedoeling dat Portaal de woningen zou neerzetten. 35% Ervan zou dan in de sociale sector vallen. Omdat Portaal dat niet meer kan betalen, moet Van Woensel op zoek naar een marktpartij die er brood in ziet. Dat lukt wel, maar hoe meer voorwaarden, hoe lager de prijs die de gemeente voor de bouwgrond kan vragen. De ‘schade’ kan naar verwachten oplopen tot zo’n 1,5 miljoen euro.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×