Het is nog maar de vraag of Aad van der Luit bij de uitslagenavond op 19 maart met deze club op de foto gaat. Hij is benaderd voor een nieuwe Leidse partij. (Archieffoto: Chris de Waard).

Verkiezingen al begonnen voor D66 Leiden

Vanaf vandaag hebben de Leidse D66-leden 2,5 week de tijd om te stemmen op de kandidaten die door de interne SelectieAdviesCommissie op de lijst zijn gezet voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Van de huidige tien fractieleden willen er twee niet meer door (Mark Koek en Sabine Verschoor) en zijn er van de acht overgebleven raadsleden slechts drie op een min of meer verkiesbare plaats gezet: Jeffery van haaster (4), Marc Gaulard (6) en Aad van der Luit (9). Lijsttrekker is wethouder Robert Strijk die het liefst opnieuw wethouder wordt in een volgend college.

De huidige raadsleden moeten op de conceptlijst veel voor hen compleet onbekenden voor zich dulden. Gisteren was er een kennismakingsbijeenkomst met de nieuwelingen bij Robert Strijk thuis. Grote afwezige daar was Aad van der Luit die voor de eer bedankte: “De nieuwkomers moesten in het zonnetje en ik mag als dank voor de bewezen diensten in de schaduw/kou staan. Schiet mij maar in een loempia!”

Hij werd gemist als je de berichten op Twitter mag geloven: “Hey @AadvanderLuit wij missen je bij de kandidatenaftrap man! Je naam valt vaak en elke D66″er hier is positief! #aadinderaad stuurt campagneleider Lodi van Brussel de wereld in. Zelf staat nieuwkomer Van Brussel op plek 5 van de voorlopige lijst.

Via onder meer Facebook, Twitter en deze site krijgt Van der Luit veel bijval. Veel mensen denken dat hij met voorkeurstemmen toch wel in de raad wordt gekozen. Dat ziet Van der Luit niet zitten. Eerder dit weekeinde zei hij daarover: “Dan heb ik het gevoel dat ik op een verjaardag zit waar men mij liever ziet gaan dan komen”. Wel is hij naar eigen zeggen gisteren benaderd door een aantal serieuze mensen uit de stad die met Aad een nieuwe Leidse partij willen oprichten. Of hij daarin mee gaat, weet Van der Luit nog niet: “Ik wil nu eerst even afwachten wat de leden van D66 gaan doen”.

Ondertussen zijn verschillende D66-raadsleden een campagne begonnen om de leden ertoe te bewegen ze een hogere plek op de lijst te geven. Met slogans als “Eigen Kracht” (Timo Gubbens) en “Peter Hoog” (Peter Bootsma) doen ze een beroep op de leden.

Woensdagavond presenteren alle kandidaten zich aan de leden tijdens een openbare bijeenkomst in de bovenzaal van Restaurant Buddha’s aan de Botermarkt.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×