Advieslijst D66 Leiden bekend

Deze ochtend hebben de kandidaat-raadsleden van D66 Leiden een telefoontje ontvangen van de onafhankelijke adviescommissie van die partij. Ze kregen te horen op welke plek ze gezet zijn op de voorlopige ‘advieslijst’ voor de komende verkiezingen. Dat viel niet voor iedereen mee. Zo heeft de commissie boegbeeld Aad van der Luit op plek 9 gezet en staat zittend raadslid Timo Gubbens op plek 19. D66 heeft op dit moment tien zetels in de Leidse raad.

Van der Luit kondigde eerder aan te zullen stoppen als raadslid, maar kwam op aandringen van zijn partij terug op dat besluit. “Als dank voor de bewezen diensten de afgelopen 8 jaar ben ik op plaats 9 gezet bij D66 gezet. Heb ik toch niet zo heel goed gedaan, jammer”, zo laat hij weten. Ook Gubbens is teleurgesteld, zo laat hij weten op Twitter.

Raadslid Peter Bootsma wil niet zeggen op welke plek de adviescommissie hem heeft gezet, maar het raadslid kwam deze periode een paar keer keihard in aanvaring met zijn fractie. Onder meer op de dossiers Morspoortgarage en RijnlandRoute. Bij de behandeling van het Leidse advies aan de provincie over het gewenste tracé voor de RijnlandRoute werd Bootsma zelfs het woord ontnomen door zijn eigen fractievoorzitter. Destijds was dat nog Paul van Meenen. Met zijn eigenzinnige optreden bracht hij de eigen wethouder Robert Strijk ernstig in verlegenheid. [update] Bootsma staat niet in de top 10 maakt fractievoorzitter Koek zojuist bekend via twitter.

De overige kandidaten hebben zich nog niet uitgelaten over hun plek, maar van de huidige tien raadsleden hebben Mark Koek (fractievoorzitter) en Sabine Verschoor eerder laten weten zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen. Als opvolger van Koek als fractievoorzitter wordt Jeffrey van Haaster genoemd. Van de acht zittende raadsleden die wel door willen, zijn er slechts drie in de top 10 opgenomen. Naast Van Haaster en Van der Luit is dat Marc Gaulard.

Op basis van deze tweet is dus te zeggen dat ook de zittende raadsleden Eric Krijgsman, Farokh Tahmasian en Vahit Köroglu laag op de lijst staan, of helemaal afwezig zijn. Köroglu stond bij de vorige verkiezingen overigens ook al te laag om een zetel te halen (18), maar behaalde met voorkeursstemmen zijn zetel.

[update] Bij de nieuwkomers op de lijst zit in ieder geval Galith Mol. Op Twitter liet zij weten op plaats 3 te staan op de conceptlijst. Mol is coördinator van het onderwijsprogramma van de Leidse afdeling van het COC.

[update] Campagneleider Lodi van Brussel staat op de vijde plek van de lijst, zo laat hij weten op zijn Facebookpagina.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×