Sieraden weg na babbeltruc over gaslek

Zowel in Leiden als in Voorschoten zijn afgelopen dinsdag mensen telefonisch opgelicht. In korte tijd werden in ieder geval drie keer bejaarde bewoners gebeld met het verhaal dat er een gaslek zou zijn en dat er iemand langs zou komen om te controleren of de woning veilig was. In één geval lukte het de verdachten om sieraden buit te maken.

Een bewoonster van de Zoeterwoudsesingel in Leiden trapte niet in de babbeltruc. Door een raampje vroeg zij de man die voor de deur stond om legitimatie. Toen ze zei dat ze de deur niet open zou maken voordat de man zich had gelegitimeerd, ging hij er vandoor. Op de Lammenschansweg wisten twee mannen met dezelfde truc wel binnen te komen, maar hebben uiteindelijk niets gestolen.

Een bewoonster van de Palestrinalaan in Voorschoten werd wel bestolen. Zij lag ziek in bed toen ze werd opgebeld met de mededeling dat er een gaslek was en dat ze gevaar liep. De man aan de telefoon zei ook dat zij al haar waardevolle spullen moest verzamelen. Ineens stonden er twee mannen voor de deur, die beweerden van het gasbedrijf te zijn. Zij stapten de woning in en wisten ongemerkt sieraden van de vrouw te stelen.

Aan de hand van verklaringen kan het volgende signalement van de daders gegeven worden:

Dader 1 is een blanke man van 45 tot 55 jaar oud met kort, krullend blond tot rossig haar. Hij is 1.65 tot 1.70 meter lang en heeft een mollig postuur en een bol gezicht. De mans sprak goed Nederlands.

Dader 2 is een blanke man van 45 tot 55 jaar oud met kort, grijzend donker haar en zwarte wenkbrauwen. Hij is 1.80 tot 1.90 meter lang en heeft een fors postuur.

Herkent u de mannen aan de hand van de signalementen? Heeft u ze dinsdag 8 oktober gezien in Leiden of Voorschoten of hebben ze ook bij u aan de deur gestaan? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de recherche in Leiden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, belt u dan met M. via 0800-7000.

Leiden Voorschoten


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×