Morgenochtend hijst wethouder Roos van Gelderen de regenboogvlag ook bij het Leidse stadhuis. (Foto: PR).

Regenboogvlag wappert weer in Leiden

Morgen – vrijdag 11 oktober – is het weer Coming Out Dag. De gemeente Leiden hijst net asl zo’n 40 andere gemeenten, het ministerie van OCW en Movisie de regenboogvlag om hier de aandacht op te vestigen. SP-wethouder Roos van Gelderen is er trots op dat de felgekleurde vlag ook aan het stadhuis wappert: “Dat doen we niet voor niets: Coming Out Dag is een dag die nog eens benadrukt dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn.”

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in de eigen sociale kring of waar dan ook. De vlaggen worden gehesen om deze boodschap gezamenlijk kracht bij te zetten. Een aanmoediging voor LHBT inwoners zelf, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×