SP-lijsttrekker Roos van Gelderen leest kinderen voor op Peutercentrum De Mengelmoes. (Archieffoto: PR).

Ook SP komt met wethouder als lijsttrekker

Na D66 en het CDA draagt nu ook de SP de zittende wethouder voor als lijsttrekker tijdens de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar. De voordracht van Roos van Gelderen moet nog wel door de leden worden bekrachtigd. De ledenvergadering is op 6 november. Komende zaterdag zal Roos van Gelderen van 13.00 tot 15.00 uur op de markt aanwezig zijn om in gesprek te gaan met Leidenaren.

Van Gelderen is sinds 2002 lid van de SP en werd in 2006 in de gemeenteraad gekozen. In die tijd werkte zij bij het jeugdexpertisecentrum JSO. Sinds 2010 is zij wethouder namens de SP. Volgens het tv-programma ‘Slag om Nederland’ is zij één van de drie beste bestuurders van Nederland. Zij is namelijk toegankelijk, staat met haar voeten in de maatschappij en praat niet over mensen, maar mét mensen.

“Daarom is zij voor de SP een ideale kandidaat: hét thema van de verkiezingen is zorg. Krijgen mijn ouders of grootouders straks wel de thuiszorg die ze nodig hebben? Kan ik goede zorg nog wel betalen? Roos van Gelderen laat zien dat een menselijke aanpak van de zorg mogelijk is,” aldus het bestuur van de SP Leiden.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2014


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×