Een impressie van hoogwaardig parkeren, zoals Leiden dat ook graag wil. De parkeergarage Van Heekplein in Enschede. (Foto: Luuk Kramer).

Lammermarktgarage als eerste gebouwd

Het college van burgemeester en wethouders heeft het uitvoeringsbesluit voor de twee parkeergarages onder de Lammermarkt en Garenmarkt vastgesteld. Als de gemeenteraad met het besluit instemt, start de bouw van de Lammermarktgarage in 2014. In 2017 volgt de bouw van de garage onder de Garenmarkt. Dat uitvoeringsbesluit wordt naar verwachting in november aan de raad voorgelegd.

Wethouder Pieter van Woensel (Binnenstad): “Dit besluit betekent dat de graafmachines kunnen warmlopen. Over enkele maanden gaan we aan de slag. De eerste garage is voor 2017 klaar. Auto’s kunnen dan overdekt parkeren in het hart van onze stad. Op steenworp afstand van de winkels en culturele bezienswaardigheden.”

Voor de bouw van de twee ondergrondse parkeergarages zijn de inschrijvingen van BAM Civiel B.V, Ballast Nedam Infra B.V, Combinatie Dura Vermeer – BESIX, Mobilis B.V en Strukton Civiel Projecten B.V. geselecteerd voor de aanbesteding. Zij werken de komende periode de plannen voor de parkeergarages uit.

Beide parkeergarages worden apart aanbesteed via een zogeheten Design – Build – Maintain-contract (DBM-contract). Dit betekent dat de aannemer zelf het ontwerp maakt, vervolgens de garage bouwt en de garage voor een bepaalde periode beheert. De bouw van beide garages wordt parallel aanbesteed en gunning van de twee garages vindt begin 2014 plaats.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×