Op het Wernink-terrein komen 440 tijdelijke studentenwoningen.

Honderden studentenwoningen op Wernink-terrein

Over ongeveer een jaar staan er 440 tijdelijke studentenwoningen op het terrein van Wernink Beton aan het einde van de Amphoraweg. In juni bereikte de gemeente al overeenstemming met Wernink. Nu is er ook een overeenkomst gesloten. De transactie kost de gemeente een slordige 3,5 miljoen euro. Green Real Estate plaatst de units voor een periode van 10 jaar op het terrein. Na die periode kan de gemeente Leiden het terrein gebruiken voor andere ontwikkelingen.

Audiofragment: Wethouder de Wit licht de collegebesluiten van deze week toe.

In 2011 besloot de gemeenteraad al om de erfpachtovereenkomst met Wernink te beëindigen om studentenhuisvesting mogelijk te maken. De komende tijd werkt de gemeente de inrichting van de omgeving van het terrein verder uit. Hierbij gaat het onder meer over fietsverkeer. Naar verwachting worden de units na de zomer 2014 opgeleverd.

Leiden Werninkterrein


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×