Morspoortgarage ook met Leidens Ontzet niet vol

Haring en wittebrood, hutspot en klapstuk, het reveille, het Koraal en de kermis. De viering van Leidens Ontzet kent vele tradities. Een ander fenomeen wat bij deze dag hoort, of lijkt te horen, is het ontspannen parkeerbeleid. Vooral op de Schipholweg en de Morssingel wordt geen grasveld of middenberm onbenut gelaten als parkeergelegenheid. Dit jaar zou de parkeerdruk moeten meevallen, vanwege de komst van de vier parkeerdekken tellende Morspoortgarage. Zeker door het grote aantal bezoekers dat rond 2 en 3 oktober naar Leiden komt, zou de garage zijn meerwaarde kunnen bewijzen.

Een kleine controle lijkt echter een ander beeld te schetsen. Op donderdag 3 oktober bleek de garage namelijk niet volledig benut te worden. Hoewel het eerste en tweede dek goed bezet waren, waren op het derde parkeerdek nog plekken beschikbaar. Het vierde parkeerdek was, op enkele auto’s na, leeg.

En dit terwijl in de straten rondom de garage de auto’s strak naast elkaar geparkeerd stonden. Iemand die ‘in de buurt van de stad’ wilde parkeren, had dus met gemak een veilige en beschutte plek voor zijn auto kunnen vinden. Het uurtarief van 2 euro (of een dagkaart van 10 euro) zou gezien het algemeen bekende bestedingspatroon rondom de feesten geen argument hoeven zijn voor de lege plekken in de veelbesproken garage. 

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×